Skip to content

De Spix ara terug in het wild

Datum:
Autheur:Wisbroek
Categorieën:Nieuws

Op World Wildlife Day staan we stil bij alle dieren met wie we onze aarde delen. Als mensheid dienen wij deze kwetsbare wilde dieren te beschermen.

Wij bij Wisbroek zetten ons iedere dag in voor de conservatie van bedreigde vogelsoorten. Op ons R&D center proberen wij enkele met uitsterven bedreigde vogelsoorten te beschermen, de populatie uit te breiden en een beter leven te bieden.

Tevens dragen wij ons steentje bij binnen verschillende conservatie projecten. Zo nemen wij bijvoorbeeld deel aan het project ‘Bring Spix back to nature’ waarbij de in het wild uitgestorven Spix ara door onderzoek en vermeerdering teruggebracht kan worden naar de vrije natuur in Brazilië.

Op deze World Wildlife Day komen deze Spix ara’s eindelijk thuis.
Als je wil volgen hoe het gaat met de Spix ara’s die zijn aangekomen in de Caatinga kun je de volgende site bezoeken: www.spixs-macaw.org
Op deze website worden regelmatig updates geplaatst over de vogels maar ook hoe het project ervoor staat.

Educatie programma

Maar hier houdt het project niet op!
Wij als Wisbroek vinden het enorm belangrijk dat de Spix terug in het wild komt, maar uiteindelijk gaat het om het behouden van deze soort in het wild. Om hier een bijdrage aan te leveren is Wisbroek hoofdsponsor van het educatie programma in de Caatinga. In dit educatie programma wordt iedere lagere school in de Caatinga begeleidt om de leerlingen te onderwijzen in hoe wij als mens de natuur kunnen behouden en ervoor te zorgen dat er geen diersoorten meer met uitsterven bedreigd worden.

#spixsAreComingHome #WorldWildlifeDay

[/vc_row][vc_column][vc_images_carousel images=”5169,5171,5173,5175,5177,5179,5181,5183,5185,5187,5189,5191,5193,5195″ img_size=”500×500″ autoplay=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row]