Veelgestelde vragen

1. Wat maakt Wisbroek uniek ten opzichte van de klassieke voersoorten?

Wisbroek is met de grootste zorg bereid. Het is een hoogwaardig kwaliteitsvoer dat alle noodzakelijke ingrediënten bevat voor een evenwichtige en gezonde voeding.

Wij gebruiken enkel geëxtrudeerde korrels. Bij dit proces wordt het voer, onder invloed van water en stoom, tot ver boven de 100°C gebracht. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om bepaalde ingrediënten in het voer te ‘ontsluiten’. Door een hoge ontsluitingsgraad wordt het produt licht verteerbaar, de verteerbaarheid van de koolhydraten (granen) wordt hoger. Juist voor jonge dieren is dit erg belangrijk. Ook wordt het grootste deel van de kiemen gedood, wat het gevaar op infecties via het voer een stuk kleiner maakt.

Wisbroek wordt gefabriceerd onder GMP en HACCP condities en hanteert strenge kwaliteitsnormen bij de selectie van grondstoffen.

De geëxtrudeerde korrels van Wisbroek zijn volledig opneembaar, waardoor economischere voeding mogelijk is. Wisbroek heeft voor diverse vogelsoorten, zowel binnen als buiten het broedseizoen en voor jonge vogels, een speciaal ontwikkeld voer. Elk met hun specifieke kenmerken die geschikt zijn voor de betreffende vogelsoort en de levensfase waarin de vogel zich bevind.

2. Wat zijn de voordelen van Wisbroek?

 • Diversiteit aan grondstoffen voor een complete en optimale voeding
 • Wetenschappelijk ontwikkeld en opgebouwd met de beste en uitgebalanceerde ingrediënten waardoor het voedsel beter wordt opgenomen
 • Gegarandeerd vrij van chemische oxidanten, conserveringsmiddelen, eiwitten en vetten van zoogdieren
 • Door optimale verpakking is een lange houdbaarheid mogelijk (12 maanden). Met behoud van vitamines, smaak en geur, waardoor een goede opneembaarheid gegarandeerd is
 • Geëxtrudeerde korrels met een zeer lang drijfvermogen waardoor economischere voeding mogelijk is

Voor Wisbroek Ibis – Flamingo Floating geldt daarnaast:

 • Het voer zorgt, o.a. dankzij de toevoeging van maïs, lijnzaad, garnalenmeel, ß-caroteen, canthaxantine en spirulina, voor een natuurlijke en egale roodkleuring. Tevens bevatten deze ingrediënten goede eigenschappen voor alle vogels
 • Coating van zalmolie en gebruik van spirulina algen, garnalen en vismeel zorgen voor een natuurlijke glans, een goede vederopbouw en een optimale conditie van uw vogels
 • Verrijkt met natuurlijke antioxidanten (vitamine E)

3. Wat zijn de ingrediënten van Wisbroek?

Tijdens de extrusie van grondstoffen maken wij enkel gebruik van de meest hoogwaardige ingrediënten. Vanaf de aankoop van de grondstoffen tot en met de aflevering van de diverse voersoorten waken we over de kwaliteit. Wisbroek wordt gefabriceerd onder GMP en HACCP condities wat inhoudt dat de aard en de herkomst van de ingrediënten gecontroleerd is en voldoen aan de wettelijke voorschriften.

Wisbroek heeft het voer, in nauwe samenwerking met nutritionisten, deskundigen, dierentuinen en professionele (particuliere) kwekers, speciaal ontwikkeld voor de vogels en afgestemd op hun specifieke behoeften. De voersoorten zijn zorgvuldig samengesteld in overleg met de deskundigen waarna de grondstoffen met de grootste zorg zijn geselecteerd.

De etiketten van de verschillende voersoorten kunt u terugvinden bij de voerzakken, zodat u kunt bekijken welke grondstoffen worden gebruikt.

4. Hoeveel gram Wisbroek hebben mijn vogels nodig?

De hoeveelheid voer die een vogel nodig heeft en opneemt is afhankelijk van zijn energiebehoefte, die bepaald wordt door de omstandigheden waarin de vogel gehouden wordt:

 • de omgeving / leefruimte (kooi of grote volière waarin de vogel kan vliegen
 • grootte van de vogel
 • hoeveelheid en soort van bijvoedering
 • levensfase van de vogel (jong, groei, rui, eileg, buiten broedseizoen)
 • temperament van de vogel (rustig of actief)
 • temperatuur (afhankelijk van seizoen en of de vogel binnen of buiten wordt gehouden)

Het is helaas niet mogelijk om standaard aantallen op te geven. Desgewenst kunt u contact met ons opnemen voor een advies op maat.

0